Historie

wedding wonderland historie

Op zoek naar mijn droomjurk

Jaren geleden.., ik geloof dat het ergens in 2002/2003 is geweest, was ik op zoek naar een prachtige bruidsjurk voor mijn eigen huwelijk. En die vond ik..! Een beeldschone japon van een prachtige kwaliteit en voor een belachelijk hoge prijs… Een veel te dure trouwjurk voor mij bleek het uiteindelijk…, want ik heb hem in eerste instantie laten hangen! Pas later.., toen er een opruiming bleek te zijn gestart in de bruidswinkel waar ik die jurk had gezien.., ben ik nog een keertje gaan kijken. Oke.., die beeldschone trouwjurk was weliswaar afgeprijsd en een paar honderd euro goedkoper.., maar nog steeds zo’n 2200,- euro. Allemachtig!!

Veel te dure trouwjurk gekocht

Maar.., ik ben wel een type vrouw dat – links of rechtsom – toch vastbesloten is haar doel te bereiken, en ik heb alles op alles gezet om die centjes bij elkaar te krijgen. Ik had mijn droomjurk gekocht!!! De jurk heeft natuurlijk een paar maanden bij me in de kast gehangen.., en hoe langer ik er naar keek.., hoe meer ik me realiseerde hoe volslagen idioot ik eigenlijk had gehandeld..!? Ik merkte aan mezelf dat ik erg onrustig werd van het gegeven dat ik mij – en met mij heel veel meiden – me zo had laten leiden door het fenomeen ‘ trouwen’ en dat we daardoor altijd zo diep in de buidel moeten tasten….

Ondernemend als ik ben.., heb ik de stoute schoenen aan getrokken, en bruidsmodemerken gebeld. Wist ik veel…!? Ik had gewoon de behoefte om te onderzoeken waarom trouwjurken zo onwijs duur waren, meer was het eigenlijk in eerste instantie niet. Gewoon nieuwsgierigheid.., that’s it!

Begin van de bruidswinkel

Nou.., dat heb ik geweten! Bruidsmodeland bleek een hermetisch gesloten fort! Op geen enkele manier kreeg ik informatie te pakken over de mogelijkheden tot bestellen en de prijzen van de bruidsjurken. “Nee mevrouw”…, “U heeft geen bruidswinkel, dus we kunnen niks voor u doen..” (op zich logisch natuurlijk.., maar ik ging er natuurlijk volledig blanco in, dus nog redelijk naïef moet je begrijpen…. 🙂 Internet begon net een beetje meer gemeengoed te worden.., en ik begon me wat meer op de digitale snelweg te begeven… Alsof het zo moest zijn.., kwam ik online in contact met iemand die een heleboel gloednieuwe trouwjurken te koop had. Ik heb hem gesproken, en we hebben een leuk gesprek gehad over de branche. De prijs was natuurlijk waanzinnig.., want ja.., hij wilde alle jurken in een keer verkopen. Ik moest wel even slikken (en mijn aanstaande en directe familie op de hoogte brengen) over het avontuur waar ik me in dreigde te storten… Het werd zo wel erg serieus….?

Om even the shortcut te nemen; ik heb de hele partij nieuwe bruidsjurken van hem gekocht, en alhoewel al mijn spaargeld voor de bruiloft (so what.., ik had immers toch al een jurk!?) en een flinke lening van mijn ouders er in gestoken werd.., had ik er natuurlijk even flink kriebels in mijn buik van…, maar tegelijkertijd was er een enorme drive om dit te gaan doen..! Het kon bijna niet anders zijn dat er veel meer meiden zoals ik waren (en zijn) die heel graag in een mooie trouwjurk willen trouwen, maar die het financieel een enorme uitdaging vinden om zulke torenhoge bedragen neer te tellen voor zo’n pronkstukje…

Betaalbare trouwjurken

Ik had natuurlijk nog steeds geen winkel…, dus ben ik de jurken in eerste instantie gaan fotograferen en heb ze op marktplaatst gezet. (er stonden toen hooguit 200-300 bruidsjurken op, internet was nog niet zo gemeengoed als nu moet je je realiseren…, ik geloof dat er nu zo’n 9000 jurken op marktplaats staan!?) en de dames kwamen natuurlijk van heiden en verre om deze juweeltjes te passen en mee te nemen voor een onwijs leuke prijs..! Want ja.., als je het doet, moet je het goed doen.., en gewoon heel scherpe prijzen rekenen. Dure jurken kon je namelijk overal wel krijgen.., maar jurken onder de 1000 euro zag je gewoonweg nog nergens…

De eerste bruidswinkel

Ik was natuurlijk onwijs trots toen ik binnen 3 maanden (!!) de kans kreeg om een mooi pandje te huren in mijn geboortestad Harlingen.., een leuk oud kerkje kwam beschikbaar, en ik heb die kans onmiddellijk aangegrepen. Wizard’s | Fun Company – daar is Wedding Wonderland uiteindelijk uit ontstaan – werd in no time een begrip in de regio en de dames kwamen inderdaad wederom van heinde en verre naar het pitoreske havenstadje omdat daar trouwjurken aangeboden werden ONDER de 1000,- euro. Dat was wel super aantrekkelijk en kon gewoon (nog) nergens…

Het geestige is.., dat ik allemaal telefoontjes kreeg van vertegenwoordigers van bekende bruidsmodemerken of ze ook vertegenwoordigd konden worden in deze nieuwe winkel (want ja.., dat vuurtje ging natuurlijk snel rond in de branche. Er was een bruidswinkel geopend met een eigenaresse die zich niet aan de gestelde regels en torenhoge opgeklopte prijzen hield.., daar moesten ze uiteraard meer van weten…)

6 vestigingen en meer dan 2000 bruiden

Nu.., zo’n 15 jaar later, is Wedding Wonderland een begrip geworden in Nederland & Belgie. Zo’n 2000 dames per jaar vinden in onze bruidswinkels een prachtige jurk voor een heel vriendelijke prijs. Natuurlijk zijn er intussen ook wel wat duurdere trouwjurken in de collectie gekomen.., maar daarbij geldt ten allen tijde dat je – bij trouwjurken uit de voorraad vanaf 999,- euro – voor maar liefst 150,- euro aan bruidsaccessoires kado krijgt!

Grootste bruidsmodeformule in Nederland

En de prijscategorie trouwjurken 99,- tot 699,- euro (want het bleek toch nog veel voordeliger te kunnen.., in die eerste partij bleek ik veel te veel hebben betaald, haha…) is de meest populaire prijsklasse in onze formule. We zijn door vastberadenheid, hard werken en bovendien eerlijk zakendoen uiteindelijk uitgegroeid tot de grootste bruidsmodeformule in Nederland, en hebben spannende plannen om ook naar het buitenland te gaan. We laten ons niet meer afleiden door de richtlijnen van vastgestelde hoge prijzen die altijd golden in deze branche en waarmee een aantal grote bruidsmodemerken ons het zwijgen op wilden leggen. (Je begrijp dat we ook niet meer als dealer werken voor dit soort labels.., je vind er alleen nog een paar modellen van in de outlet of in de vintagecollectie.., haha…) We kiezen bewust voor een ontspannen manier van zaken doen met een groep vaste toeleveranciers die staan voor een kwalitatief mooi product en die ons volkomen vrij laten in de prijzen die we vragen voor een bepaald product. Wij kiezen er zelf voor om een minder grote marge te vragen op bruidsjurken en daardoor de verkoopprijzen aanzienlijk lager te laten zijn dan nodig is.., en zoals je al las geven we altijd heel veel spullen kado bij bruidsjurken vanaf 999,- euro. De aanhouder wint…!

Wil je meer weten en de sfeer van ons bedrijf ervaren? Kom gezellig je bruidsjurk uitzoeken in een van onze bruidswinkels.., ik vaak te vinden in onze winkels in Rotterdam, Dordrecht, Almere & Harlingen (en anders ben je in uitstekende handen bij onze Angels…, onze super leuke, lieve, kundige en daadkrachtige bruidsmode stylistes die je in al onze bruidswinkels vind) – waar zouden we zijn zonder onze meiden!? –

Have a wonderful Day…, and remember:

…We DO belive in Fairytales..!

Ankie
WEDDING | WONDERLAND