Trouwjurk kiezen

Keuzestress?! Vind je perfecte trouwjurk met onze Dressfinder!

Wat geweldig! Je hebt een aanzoek gekregen (of je was zelf zo stoer om op de knieën te gaan) en ineens sta je op dat punt waar je als meisje al van droomde…

Met onze Dressfinder helpen wij je met het voorkomen van keuzestress en met het vinden van jouw ideale trouwjurk!

Budget: vind een trouwjurk voor de beste prijs

Wedding Wonderland heeft voor ieder budget een trouwjurk beschikbaar:

Geen idee hoeveel budget je nodig hebt? Vraag Weddy of maak een vrijblijvende pasafspraak.

Model: pas je trouwjurk aan naar jouw wensen

Wij hebben ook voor jouw model een trouwjurk beschikbaar:

Hulp nodig bij het vinden van het model? Vraag Weddy of maak een vrijblijvende pasafspraak.

Kleur: vind een trouwjurk voor de beste prijs

Wedding Wonderland heeft voor iedere kleur een trouwjurk op voorraad:

Kleurenstress? Dat snappen we maar al te goed. Vraag Weddy of maak een vrijblijvende pasafspraak.

In enkele stappen je ideale trouwjurk vinden

1 Kleur
2 Figuur
3 Merk
4 Materiaal
5 Model
6 Budget
7 Gegevens
  Bekijk hieronder een aantal voorbeelden:
 • Blush

  Cappuccino

  Off-white

  Ivoor

  Lichtroze

  Wit

Welke trouwjurk is het meest geschikt voor jouw figuur?

Hieronder vind je een aantal prettige tips die je kunnen helpen in je zoektocht en je stapsgewijs door het grote Bruidsjurkenbos kunnen leiden. Het type trouwjurk dat geschikt is voor een bruid met een zandloper figuur kan totaal anders zijn dan de perfecte jurk voor een vrouw met een recht figuur of een weelderige peervorm.

weddingwonderland-figuur-zandloper

Zandloper figuur

Ben je gezegend met een vollere buste, een smalle taille en zijn je heupen in verhouding ongeveer ter breedte van je schouders. Dan heb je een zandloperfiguur.

Vestig daarbij vooral de aandacht op je taille, en creëer met soepelvallende stoffen zoals chiffon of organza een speelse look. Een decollete mag best en zowel een verlaagde taille of fishtailmodel zal je geweldig staan. Je kunt een strapless trouwjurk ook gemakkelijk dragen met een vollere boezem.., en je styliste kan je adviseren over eventuele do’s & dont’s met betrekking tot een eventuele verwijderbare halter of kraag aan je bruidsjurk.

En ja.., ook in een volle maat met de zandloper proporties ben je een sprankelende bruid.
Laat niemand je vertellen dat een volle maat zandloper niet in een mooie strak zittende bruidsjurk mag.., want dat is klinkklare onzin! Verheug je op al dat moois dat je binnenkort mag komen passen.

weddingwonderland-figuur-recht

Recht figuur trouwjurk

Een recht figuur heb je als je schouders, taille en heupen ongeveer in gelijke lijn zijn. De meeste bruiden met een recht figuur hebben een minder volumineuze boezem. Een verlengde top of A-lijn zou een prachtige keuze voor je zijn. Misschien heb je een geweldig paar benen.., laat maar zien! Vermijd strapless trouwjurken in eerste instantie. Het kan natuurlijk prima, en alles mag. Maar je loopt de kans dat je met een kleinere boezem een minder spectaculair effect creëert. Je subtiele rondingen vallen weg, en je lijkt meer een plank dan een stralende bruid.  Een halter, een offshoulder halslijn en mooie A-symmetrische vormen zijn meer geschikt voor je. Probeer eens wat verschillende soorten in onze bruidswinkel.., je zult verstelt zijn van het resultaat!

weddingwonderland-figuur-peer

Peer figuur trouwjurk

Heb je smalle schouders, brede heupen en stevige bovenbenen? Proficiat.., je bent een peer! Waarschijnlijk ben je ook nog gezegend met een platte buik en een slanke taille. Je borsten zijn in verhouding wat kleiner.., maar zeg nou zelf.., we kunnen niet alles hebben nietwaar?!

Zorg voor een mooi accent in de top van je jurk en misschien een mooie off shoulder halslijn en kies daarbij voor een iets verlaagde taille. Een wijde volle rok zoals bij een prinsessenjurk creëert een spectaculaire overgang en zorgt er voor dat niemand je volle billen en heupen ziet maar een schitterende bruid in een spectaculaire bruidsjurk! Vermijd liefst de nauwsluitende fishtail of zeemeermin modellen.., die sluiten nauw om je figuur.., en doen in jouw geval weinig vriendelijks voor je figuur.

weddingwonderland-figuur-omgekeerdedriehoek

Omgekeerde driehoek

Ik vind deze vergelijking altijd zo grappig.., maar het is natuurlijk maar een omschrijving… Een atletisch figuur met bredere schouders, een gemiddelde tot volle buste, een in verhouding redelijk smalle taille en goed gevormde benen doen de omschrijving natuurlijk wel eer aan… Kies je er voor om je sterke punten te benadrukken? Dan is een smalle heuplijn en een fishtail of dropped waist een perfecte oplossing voor je. Als je de nadruk op je onderstel legt.., dan ogen je schouders smaller en vestig je alle goedkeurende blikken op je prachtige heupen en jaloersmakende benen.

Kies je voor soepele, zachte stoffen of een sportieve taffetta.., beide keren zit je goed want met jouw figuur kun je wel een potje breken.

Een buikje, wat nu?

De meeste vrouwen in onze bruidswinkels hebben wel een buikje (of vinden dat van zichzelf). Als je daadwerkelijk problemen hebt in die zone, dan adviseren we een jurk met mooie platte plooien in de maag- & buikzone, al dan niet doorlopend op de heup. En natuurlijk is een A-lijn of prinsessenlijn ook super geschikt om alles in te verstoppen. Ervaring leert trouwens dat je met de juiste jurk, stof & snit veel meer modellen kunt dragen dan je dacht!

Ben je in verwachting? Laat je styliste even weten hoe ver je bent als jullie gaan trouwen. Je kunt tot vrij ver in je zwangerschap namelijk nog veel meer modellen dragen dan je dacht. Indien nodig hebben we een pasbuik beschikbaar om je dikkere buik van dat moment na te bootsen.., het voelt een beetje maf, maar doet precies wat het moet doen! 🙂

Ik wil een lage rug

Ik zou zeggen: doe dat zeer zeker als je de gelukkige bent die voldoet aan de absolute MustHaves om deze jurken te kunnen dragen. Wees je er van bewust dat een torselet of BH onder deze jurk dragen volstrekt onmogelijk is.., je mag dus hooguit een kleine B cup dragen en moet de potloodtest glansrijk doorstaan. 🙂 Een plakBH is soms een optie.., maar de ervaring leert dat dit niet altijd even prettig zit.., maar he.., het oog wil ook wat. We doorstaan wel hetere vuren nietwaar..?

Verder is dit model alleen mooi als je gezegend bent met een mooie strakke rug zonder zonnebankstrepen of ingebakken witte streepjes van het zonnen. Het is misschien ook wat minder elegant als je gezellige plooien en vetrollen vertoont op je rug.., afijn, je kunt je er wel wat bij voorstellen. En wil je toch graag een sexy rug dragen met een vollere maat of een minder mooie achterkant? Kies dan een model met een semi-transparante en eventueel bewerkt tussenstuk. Je kunt dan nog steeds geen torselet of BH dragen.., maar oneffenheden zijn minder zichtbaar en leiden mooi af van eventuele oneffenheden.

Lange bruid

Vrijwel alle modellen in onze eigen “Very Fairy Fairytales” collectie kunnen we in diverse lengtes voor je laten maken. Je kunt alle modellen in de winkel gewoon proberen, en sommige trouwjurken zijn al perfect voor jou op lengte.
Andere jurken zijn dat wellicht bijna.., en maken we perfect in de lengte die nodig is om voor jou uitstekend te vallen. Het hangt natuurlijk van je figuurtype af wat voor model je het allermooiste staat…, kom uitgebreid passen en laat je adviseren. Verheug je alvast op een super leuze passessie.

Kleine bruid

Als je zelf niet al te lang bent, dan is het raadzaam om een jurk te kiezen die niet al te wijd is in de rok. Het zou immers een beetje maf zijn als de doorsnede van je rok net zo breed is als jij lang bent.., dan lijkt het of je ieder moment om kunt tuimelen. En toch.., ook hiet geldt: alles mag & jij bent de baas! Als je kiest voor een subtiel model met mooie lijnen en een minder wijd uitlopende rok.., dan creëer je wat lengte en optisch lijk je dus langer. Hoe handig is dat!? Een korte jurk die boven je knie valt is ook een super leuke optie.., zo lijken je benen net iets langer en heb je een pittige stijl! Doen!

 Wedding Wonderland helpt jou bij je zoektocht naar dé perfecte trouwjurk! 

Hoe kies ik een goede maat trouwjurk?

Ben je een bruid met een rond figuur, een omgekeerde driehoek, of meer een plank type? No worries.., een perfect strak lijf is niet belangrijk maar de keuze voor de perfect bij jouw figuur passende bruidsjurk is dat wel! Goed gekozen? …dan zie je een waanzinnig indrukwekkende en stralende bruid! Yahoo!

Je kunt je in alle WeddingWonderland bruidswinkels beroepen op de ervaring van onze bruidsmode stylisten. Hun jarenlange ervaring en kennis van de uitgebreide collectie kan je tot verrassende resultaten leiden.., verheug je in ieder geval alvast op een super leuke passessie!